Ensimmäinen varsinainen muuttoaalto Floridaan alkoi 1900-luvun alussa, kun pohjoisten osavaltioiden asukkaat löysivät Floridan lämmön sekä alueen tuomat mahdollisuudet. Öljypohatta ja Standard Oilin perustaja Henry Flagler oli tuolloin jo rakennuttanut rautatiet Floridaan sekä tuonut osavaltiota pohjoisen asukkainen tietoisuuteen. 1900-luvun alussa osa Evergladesin suoalueesta kuivatettiin, jotta uusille asukkaille saataisiin enemmän tilaa. Alueen kuivattaminen johti kuitenkin juomavesipulaan, sillä suo oli aikaisemmin toiminut merkittävänä vesivarantona.
Everglades on saanut nimensä ikuista (forever) ja avointa aluetta (glades) tarkoittavista sanoista. Alueen alkuperäisasukkaat kutsuivat sitä nimellä Pa-hay-Okee, joka tarkoittaa suomeksi ruohoista vettä. Everglades onkin periaatteessa yksi hitaasti liikkuva ruohoisen veden massa. Se ei kuitenkaan ole samanlainen käveltävä suo kuin mihin Suomessa on totuttu, vaan siellä liikutaan joko vesikoptereilla tai kanooteilla.
Florida Evergladesin lempinimi on syystä ruohoinen vesi.
Alkujaan Evergladesin suoalue on ollut massiivisen 47 000 neliökilometrin kokoinen hirviö, joka alkaa aina keski-Floridan Okeechobee-järvestä ja päättyy Floridan eteläisimpään kärkeen. Tämä massiivinen ekosysteemi pitää sisällään ainutlaatuisen eläin- ja kasvikunnan. Se on myös suurin makean veden lähde Floridalaisille. Everglades saa elinvoimansa sadekaudesta ja trooppisista myrkyistä, jotka saavat järven tulvimaan ja ruokkivat näin suoalueen elinvoimaa.
Kuitenkin monien tuhoisten hurrikaanien jälkeen, kuten vuoden 1928 tuhansia ihmisiä haavoittaneen ja tappaneen hirmumyrskyn myötä, Evergladesin nousu-uomaan rakennettiin Hoover-pato paikallisten asukkaiden suojelemiseksi. Pato on onnistunut tehtävässään ehkäistä tulvia, mutta samalla se estää myös tulvaveden pääsyn suoalueelle. Padon rakentamisen ekologinen vaikutus ei rajoittunut tähän, sillä sen tieltä kuivatettiin lähes 214 000 hehtaaria suoaluetta, joka muutettiin viljelymaaksi. Lopulta padon rakentamisen seurauksena suoalue kutistui lähes puoleen alkuperäisestä.
Kongressi kiinnitti huomionsa Evergladesin huonoon tilaan vuonna 2000 ja sääti laiksi USA:n sen hetkisen historian suurimman ekologisen ennallistamissuunnitelman (Comprehensive Everglades Restoration Plan, CERP), jonka tavoitteena oli palauttaa suoalue alkuperäiseen kuntoonsa. Kongressin käynnistämän massiivisen projektin alkuperäinen hintalappu vuonna 2008 oli yhteensä 12.5 miljardia USA:n dollaria.
Floridan kuvernööri Ron DeSantis ilmoitti huhtikuussa 2024, että hän sitoutuu hyväksymään vuosien 2024–25 talousarvioon sisällytetyn 1,5 miljardin dollarin määrärahan Evergladesin ennallistamiseen ja suoalueen vesilaadun parantamiseen. Tämä on suurin osavaltiotason investointi Evergladesin ennallistamiseen yhden vuoden aikana sen jälkeen, kun CERP perustettiin vuonna 2000.
Suoalueella liikutaan veden yllä hyppivän suokopterin avulla.
Padot eivät suinkaan ole ainoa Evergladesin suoalueeseen kohdistuva uhka, sillä suoalueen yläjuoksulla olevat alati kasvavat sokeriruokoviljelmät aiheuttavat myös massiivista tuhoa. Ennen Kuuban kauppasaartoa suurin osa USA:n käyttämästä sokerista tuotiin Kuubasta, ja kauppasaarron astuttua voimaan sokerintuotanto keskittyi vahvasti Floridaan. Suurin osa USA:ssa käytetystä sokerista tuotetaan edelleen Floridassa.
Sokeriruokoviljelmien haitallisuus johtuu lannoitteista, jotka valuvat maaperän kautta suoalueelle. Tämä aiheuttaa muutoksia kasvistoon ja sen kautta eläinkuntaan, sillä alueen maaperä on luonnostaan hyvin ravintoköyhä. Lisääntyneen ravinnekuorman takia monet alkuperäiset kalalajit ovat vähentyneet tai lähes kadonneet alueelta.
Suoalueen suojelujärjestöt The Everglades Foundation ja Everglades Trust kannattavat suurien maanviljelyalueiden ennallistamista niiden alkuperäistilaansa. Vuonna 2008 Floridan kuvernööri Charlie Crist ilmoitti, että osavaltio on halukas ostamaan 760 neliökilometriä maata sokeriruokoa viljelevältä US Sugar -yhtiöltä. Arvioitu hinta tälle kaupalle oli yhteensä 1,7 miljardia USA:n dollaria. Kaupasta toteutui kuitenkin vuonna 2010 vain murto-osa US Sugar -yhtiön myydessä noin neliökilometrin alueen Etelä-Floridan vedenhallintapiirille (South Florida Water Management District).
Kolmas suoaluetta uhkaava tekijä ovat vieraslajit, jotka eivät kuulu sen alkuperäiseen lajikirojeen. Ihmiset päästävät Evergladesin suoalueelle eksoottisia lemmikkieläimiään, joita eivät enää jaksa tai halua hoitaa. Koska Floridan ilmasto on niille suotuisa eikä niillä ole luonnollisia saalistajia, vieraslajit menestyvät luonnossa erinomaisesti. Aluetta kiusaavista vieraslajeista tuhoisin lienee verkkopyton (Burmese Python), joita on poistettu suoalueelta vuoden 2002 jälkeen yhteensä yli 2000 kappaletta.
Luontoon karanneet verkkopytonit ovat uhka Evergladesin alueen luonnon monimuotoisuudelle.
Verkkopytonit voivat kasvaa jopa 4—5 metrisiksi, ja ne syövät ruuakseen pääasiassa pieniä nisäkkäitä, mutta jopa alligaattorien tiedetään joutuneen niiden syömäksi. Käärmeenmetsästäjät pyydystivät Evergladesista viimeksi vuonna 2007 4,5 metriä pitkän pyton-yksilön, joka painoi huimat 65 kiloa. Pahimmillaan verkkopytonien kaltaiset vieraslajit sotkevat luonnollisen ravintoketjun, jolloin alueelle kotoperäiset lajit jäävät alakynteen.
Huolimatta poliittisista lupauksista Evergladesin pelastussuunnitelmalla alkaa tulla kiire, ja menneiden vuosien kokemus osoittaa, että ennallistamisprojekti toteutuu käytännössä aina suunniteltua pienempänä. Toivottavaa siis olisi, että Floridan poliittisilta päättäjiltä löytyisi tahtoa suoalueen ennallistamiseksi, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia tästä ainutlaatuisesta ekosysteemistä. Totuus nimittäin on, että asuinalueita voidaan rakentaa uudelleen ja viljelyalueita kyntää muualle, mutta Evergladesin kaltaisia ainutlaatuisia ekosysteemejä ihmiset ei ihminen omien käsiensä avulla pysty synnyttämään.